Denna enkla tips hjälper dig att säkra ditt Facebook-konto



Den här artikeln hjälper dig att säkra ditt Facebook-konto om du misstänker att någon hackat ditt Facebook-konto och missbrukat kontot med din kunskap. Det här är också användbart om du glömde att logga av din ansiktsbok som du öppnade från en offentlig eller kontorsdator och du glömde att logga av.

I det här inlägget visas hur du loggar av ditt Facebook-konto på distans från alla andra enheter och hjälper även att ställa in meddelande. När du aktiverar meddelanden får du e-post eller textmeddelande baserat på dina inställningar om någon loggar in på ditt Facebook-konto. En trevlig funktion att hålla koll på din Facebook-inloggningsaktivitet.

För att få säkerhetsinställningen, klicka på inställningsknappen längst upp till höger på Facebook-sidan, efter att du loggat in på ditt konto. På vänsterfältet finns säkerhetsinställningen under Allmänt.

Erkända enheter: I den här inställningen, se Active Sessions och Klicka på redigera. Observera att Facebook kommer att visa de igenkända enheterna och det berättar hur många olika enheter eller webbläsare du tidigare använde för att logga in på ditt Facebook-konto.

Aktiva sessioner: När du har utökat de aktiva sessionerna genom att klicka på Redigera, visas en lista över Facebook Access historia och de sessionerna kan stängas genom att klicka på Slutaktivitet. Om du inte känner igen någon av dessa sessioner, vänligen klicka på Slutaktivitet omedelbart. Den här listan visar ungefärlig plats för varje session för att enkelt ta reda på obehörig aktivitet från en okänd plats.

Inloggningsanmälningar: Inloggningsanmälningar hjälper till att lägga till ytterligare säkerhet i ditt konto. Du kan välja antingen textmeddelandet eller e-postadressen som en anmälan för varje inloggningsaktivitet från okänd enhet. Med den här funktionen kan du övervaka Facebook-inloggningsaktiviteten i realtid.

Om du verkligen misstänker någon ovanlig aktivitet på ditt Facebook-konto, aktivera du den här inställningen. När du har bekräftat hackningsaktivitet med ditt konto ändrar du lösenord, säkerhetsfrågor och återställningsfrågorna omedelbart för att skydda ditt konto.

Tidigare Artikel

Hur delas du i Live Location på WhatsApp?

Hur delas du i Live Location på WhatsApp?

Levande platsdelning är en livräddande funktion när du är i ett problem att gå vilse på gatan. Vi har redan förklarat hur du utför live plats för iPhone med Message apps. WhatsApp är nummer 1 gratis chatt app och erbjuder funktionen live plats direkt från app chattfönstret. Låt oss nu förklara hur du delar live plats på WhatsApp för både Andoird och iPhone-användare. Skicka nuvarande...

Nästa Artikel

4 Bästa Online Email Scheduler Site för framtida och återkommande e-postmeddelanden.

4 Bästa Online Email Scheduler Site för framtida och återkommande e-postmeddelanden.

Nu kan du hålla alla dina vänners födelsedags e-postmeddelanden schemalagda i förväg för att leverera direkt på födelsedagen varje år. Trevlig fångst, eller hur? Det är trevligt och överraskande att känna när du delar en text eller e-postmeddelanden på din väns födelsedag. Det finns några verktyg på nätet som kan hjälpa dig att utnyttja denna återkommande e-post eller epostschemaläggningsfunktioner. Dessa onlineverktyg k...