Hur aktiverar du privat browsing i Safari?



När du surfar på webben lagrar Safari information om de webbplatser du besöker. Om du har aktiverat lösenordssparande i AutoFill-inställningar, sparar Safari också alla användarnamn och lösenord du anger för automatisk fyllning när du besöker webbsidan nästa gång.

Om någon kropp kontrollerar din dator efter att du bläddrar på ett par webbsidor kan du få all din bläddrahistorik inklusive automatisk fyllningsfunktion om de besöker samma webbsida som du besöker förut. De kan se ditt webbläsarbeteende eller listan med lagrade lösenord, uppenbarligen inte bra för din integritet. För att hindra andra från att få tillgång till denna information kan du aktivera privat webbläsning innan du börjar surfa.

Följ dessa skärmdumpar för att aktivera privat surfning.

  • När du surfar på en webbsida med Safari väljer du Åtgärdsmeny> Privat bläddring. (Handlingsmenyn ligger nära det övre högra hörnet av Safari-fönstret och ser ut som ett redskap.) En privat knapp visas i adressfältet för att indikera att privat webbläsning är på.

  • När du ser ett bekräftelsemeddelande klickar du på OK. Du kan se skärmbilden på höger sida markerad som PRIVAT bekräftar att du aktiverade privat browsing.

Privat webbläsning är alltid avstängd när du öppnar Safari, även om den var på när du slutade avsluta Safari. Plug-ins som stöder privat surfning slutar också lagra cookies och annan spårningsinformation.

Du kan stänga av privat webbläsning, om du inte vill vara privat. Följ dessa steg:

  • När du surfar på en webbsida med Safari väljer du Åtgärdsmeny>; Privat bläddring (så kryssrutan försvinner), eller klicka på Privat-knappen i adressfältet. (Åtgärdsmenyn ligger nära det övre högra hörnet av Safari-fönstret och ser ut som ett redskap.)
  • Stäng alla Safari-fönster som du brukade visa privat information. Om du inte stänger windows kan andra användare se de sidorna med hjälp av knapparna Bakåt och Framåt.
  • Om du hämtade några objekt från webbplatser tar Private Browsing bara bort namnen på de föremål som du hämtade från nedladdningsfönstret. För att bli av med själva objekten, ta bort dem från din dator.

Antag att Om du glömmer att aktivera privat webbläsning och du vill göra samma privata webbläsares sekretess efter ett tag kan du göra det på det här sättet. När du har slutfört bläddring väljer du Åtgärd-menyn> Återställ Safari. (Åtgärdsmenyn ligger nära det övre högra hörnet av Safari-fönstret och ser ut som ett redskap). Detta kommer att rensa all historik med ett enda klick.

Vill du veta mer om privat surfning i Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari, Opera, iPad / iPhone Safari? Vänligen gå igenom hela artikeln för att skydda dina data medan du surfar på en offentlig dator.

Tidigare Artikel

Så här ställer du in iPhone eller iPad för att hitta på nätet.

Så här ställer du in iPhone eller iPad för att hitta på nätet.

Facebook Twitter Pinterest WhatsApp Telegram Du tar din iPhone överallt. Vilket innebär att du kan lämna den någonstans. Oavsett om det är på kontoret i ett konferensrum eller under en kudde på soffan, är chansen att det inte kommer att gå vilse för länge. Om du missar din iPhone, iPad, iPod touch eller Mac, kan den lätt upptäckas genom att använda Sök min iPhone-app. på en iDevice...

Nästa Artikel

10 Bästa bildredigeringsverktyg (Web Apps)

10 Bästa bildredigeringsverktyg (Web Apps)

Du behöver inte köpa dyra bildredigeringsprogram för att redigera dina foton eller din webbplats eller bloggbilder. Det finns en massa online fotoredigeringsprogram som du kan ersätta med dyra bildredigeringsprogram. Jämför med de inbyggda appar som penseln; Dessa online webbaserade applikationer är funktionrika och gratis att använda. Här in...